Lightning Bolt...Limp Mode...Traction Control Light...Help! - Page 5 - Dodge Caliber Forums
Dodge Caliber Dodge Caliber Forum

Auto Insurance

» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   Dodge Caliber Forums > Dodge Caliber Discussion > Problems / Dealer Service

Problems / Dealer Service If you are having problems with your Dodge Caliber and you would like to discuss it, this is the section. Have your car into the dealer for a particular reason and want to talk about it? Do it in here.

CaliberForums.com is the premier Dodge Caliber Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #41  
Old 04-21-2010, 11:10 PM
mrgm's Avatar
mrgm mrgm is offline
Senior Member
Points: 6,902, Level: 54 Points: 6,902, Level: 54 Points: 6,902, Level: 54
Level up: 76% Level up: 76% Level up: 76%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 722
iTrader: (0)
Thanks: 208
Thanked 111 Times in 88 Posts
in to follow
__________________
dead
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
  #42  
Old 05-14-2010, 06:19 AM
Lucille's Avatar
Lucille Lucille is offline
Senior Member
Points: 2,437, Level: 29 Points: 2,437, Level: 29 Points: 2,437, Level: 29
Level up: 92% Level up: 92% Level up: 92%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 107
iTrader: (0)
Thanks: 0
Thanked 10 Times in 8 Posts
So far so good, the car is doing well. I am grateful that Dodge did install that PCM for us when the car was out of warantee. I also believe they probably did something to cause this particular failure, but even so, they replaced it.

In spite of this problem and a few other minor issues, that Caliber has been a good workhorse for you Gabe, such as the recent Portales trip....
__________________


sweet Maybellene the Twin Turbo Rockabilly Machine!
Reply With Quote
  #43  
Old 07-03-2010, 06:25 AM
Old_Dude's Avatar
Old_Dude Old_Dude is offline
Senior Member
Points: 4,248, Level: 41 Points: 4,248, Level: 41 Points: 4,248, Level: 41
Level up: 49% Level up: 49% Level up: 49%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 101
iTrader: (0)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I had the same problem with my SXT several months ago. Happened to me twice in one day, then went away and has not occurred again. I'm interested in what the cause and solution to this is.
Reply With Quote
  #44  
Old 07-05-2010, 09:17 PM
UN4GTBL's Avatar
UN4GTBL UN4GTBL is offline
Super Moderator
Points: 283,539, Level: 100 Points: 283,539, Level: 100 Points: 283,539, Level: 100
Level up: 0% Level up: 0% Level up: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 29,847
iTrader: (4)
Thanks: 14,707
Thanked 6,272 Times in 5,125 Posts
Quote:
Originally Posted by Old_Dude View Post
I had the same problem with my SXT several months ago. Happened to me twice in one day, then went away and has not occurred again. I'm interested in what the cause and solution to this is.
too much computers in cars today
__________________
2007 Dodge Caliber SXT | 1.8L 5-Speed

Quote:
Originally Posted by SRTEngineers
We like the Vette! ... Best damn girl's car ever made.
Reply With Quote
  #45  
Old 12-08-2012, 11:29 AM
Unlucky7 Unlucky7 is offline
Junior Member
Points: 2, Level: 1 Points: 2, Level: 1 Points: 2, Level: 1
Level up: 3% Level up: 3% Level up: 3%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 1
iTrader: (0)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
im having the same exact problem i thought maybe i had water in the fuel lines or some stupid **** its miss fires on 2 cylinders, (limp mode) tried dumping heat in to the gas tank no success. if anyone does find out how to fix this please let me know i have a base model with no traction control only feature my caliber has is A/C please if anyone knows whats wrong feel free to call or txt any time day or night 608-548-1119 my name is jacob
Reply With Quote
  #46  
Old 02-06-2013, 12:05 PM
scottyp9 scottyp9 is offline
Junior Member
Points: 2,367, Level: 29 Points: 2,367, Level: 29 Points: 2,367, Level: 29
Level up: 45% Level up: 45% Level up: 45%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 9
iTrader: (0)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: Lightning Bolt...Limp Mode...Traction Control Light...Help!

My 2008 caliber r/t fwd with a kn air filter just started having same problem. Dealer was convinced it was the accelerator pedal sensor and replaced the whole pedal only to find out it still has the problem. All this after waiting a whole day because they ordered the right part but for the wrong vehicle. Last thing they suggested was a short in the wiring somewhere.

Sent from my SCH-I535 using AutoGuide.Com Free App
Reply With Quote
  #47  
Old 02-16-2013, 02:12 PM
huggyb1972 huggyb1972 is offline
Junior Member
Points: 1,936, Level: 26 Points: 1,936, Level: 26 Points: 1,936, Level: 26
Level up: 36% Level up: 36% Level up: 36%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 12
iTrader: (0)
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Ours just had this light come on but the wife is with it and I'm at work. We have a K&N filter also but this car is the CVT trans. Hopefully the ugly little thing limps home otherwise it will get a wrecker ride.
Reply With Quote
  #48  
Old 03-27-2013, 09:09 PM
larbabe larbabe is offline
Junior Member
Points: 270, Level: 5 Points: 270, Level: 5 Points: 270, Level: 5
Level up: 40% Level up: 40% Level up: 40%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 2
iTrader: (0)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Problem fixed, but.....

I had the same problems you described at the top of the thread. '07 Caliber with 2.0 engine. Throttle body light, limp mode, misfiring, only runs 5-10 mph, sounded like it was gonna fall apart, etc... Off for awhile the first time, and it started up fine. Happened again, so I got as much advice from the threads here, removed & cleaned out the throttle body and parts, checked cables, good gas, etc, then unplugged all night to reset. Ran fine for a few days. This morning it did it again and I couldn't get to work. No local shop would look at it- "dealer only wah wah wah." Limped to dealer. Bad throttle control, intake manifold gasket, pcv valve and a few small things. They had another just like mine a few days ago. Did the throttle and it was back the next day for the rest. $980 later and it runs like a top. But tonight it and I are not on speaking terms!!!!!
Reply With Quote
  #49  
Old 03-30-2013, 05:42 AM
Ricksastar Ricksastar is offline
Junior Member
Points: 2, Level: 1 Points: 2, Level: 1 Points: 2, Level: 1
Level up: 3% Level up: 3% Level up: 3%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 1
iTrader: (0)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Stock '07 SXT 90k miles

About 3 weeks ago the old lightening bolt light came on. I read that the first thing to try was new spark plugs. So i replaced those and it ran perfect until last night.

Wife was driving home she said it started bucking around 3k RPM again. She kept driving, light came and starting bucking, would not pass 15 mph. Pulled over shut off, turned on, ran fine for a few miles. then starting bucking again and stalled. Turn off and on again drove a another mile with the light flashing, started vibrating and stalled again. Tried off and on again one last time. Started to drive, vibrated and stall when brakes applied.

Im pretty handy and hope there is something I can do to fix without bring to dealer. I wonder if autozone can scan the brain for me?

Thoughts?
Reply With Quote
  #50  
Old 03-30-2013, 01:26 PM
scottyp9 scottyp9 is offline
Junior Member
Points: 2,367, Level: 29 Points: 2,367, Level: 29 Points: 2,367, Level: 29
Level up: 45% Level up: 45% Level up: 45%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 9
iTrader: (0)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
My problem turned out to be a bare wire kept touching the frame somewhere under the front driverside fender. This would sometimes short out and send a signal to the computer to put the car into limp mode. They replaced it for like $70 if memory serves. Problem has not returned.
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Dodge Caliber Forums > Dodge Caliber Discussion > Problems / Dealer Service


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Limp Mode with Engine Light skitish Caliber SRT-4 Discussion 18 03-24-2009 04:08 AM
limp mode schizzy Problems / Dealer Service 16 01-21-2009 07:44 PM
BOV install...Limp Mode Dizyshooter Problems / Dealer Service 6 01-19-2009 09:41 PM
Limp Mode stokedcSRT4 Caliber SRT-4 Discussion 13 10-17-2008 03:53 PM
SRT...CEL...Limp Mode...wth? Hotrod Caliber SRT-4 Discussion 24 02-16-2008 09:30 AM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 09:16 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
© AutoGuide