p0171 - Dodge Caliber Forums
Problems / Dealer Service If you are having problems with your Dodge Caliber and you would like to discuss it, this is the section. Have your car into the dealer for a particular reason and want to talk about it? Do it in here.

 
Thread Tools Display Modes
#1 Old 01-05-2013, 06:21 PM
dfinn
Junior Member
Points: 1,264, Level: 19 Points: 1,264, Level: 19 Points: 1,264, Level: 19
Level up: 64% Level up: 64% Level up: 64%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
dfinn's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 27
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
p0171

Welllll it finally threw a code, as stated above its P0171. My first instinct was an o2 sensor but after searching around I found that some people had injector trouble. Has anyone else had this code/problem? The exhaust smell in my car is fairly strong, its running like crap and my milage has been progressively getting worse over the months. Also, i have noticed my oil life has been short, not sure if thats just the highway miles or what. Btw, i changed the plugs over the summer, oem replacements but I can't remember the brand. Also I noticed that the fuel I get in new jersey runs right through it and it idles like crap until I refill at the shoppette on base in D.C.. Thats all for now, thanks in advance for any input
dfinn is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 Old 01-07-2013, 12:35 PM
dfinn
Junior Member
Points: 1,264, Level: 19 Points: 1,264, Level: 19 Points: 1,264, Level: 19
Level up: 64% Level up: 64% Level up: 64%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
dfinn's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 27
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
okkkk so maf sensor? it seems like the light goes off when the temperature outside is above 40 degrees.
dfinn is offline  
#3 Old 03-07-2013, 06:32 PM
dfinn
Junior Member
Points: 1,264, Level: 19 Points: 1,264, Level: 19 Points: 1,264, Level: 19
Level up: 64% Level up: 64% Level up: 64%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
dfinn's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 27
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
UPDATE! for anyone who cares, or maybe has this problem in the future, the light would come on periodically and go off. It all together ran like crap, even after changing o2 sensor and injector cleaner. After some research, I learned that the exhaust manifold, or "maniverter" was actually cracked, sucking some air and throwing my o2 sensor off. It didn't throw an exhaust leak code because the crack was before the o2 sensor. I'll throw up a pick, though its junk quality lol. Apparently its a 500 part, and its a pain to change. BTW, my car just hit 50k, though it seems others hit closer to 100k before this is an issue. The part is stainless steel also, not cast iron... Junk in my opinion. Anyways, I hope this thread helps someone someday, ten minutes pulling off a heat shield and a thorough inspection may save alot of trouble.
dfinn is offline  
#4 Old 03-07-2013, 06:49 PM
dfinn
Junior Member
Points: 1,264, Level: 19 Points: 1,264, Level: 19 Points: 1,264, Level: 19
Level up: 64% Level up: 64% Level up: 64%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
dfinn's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 27
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Click image for larger version

Name:	0307132020.jpg
Views:	53
Size:	104.0 KB
ID:	7337
dfinn is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Dodge Caliber Forums > Dodge Caliber Discussion > Problems / Dealer Service


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode


Forum Jump

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome